Početna arrow Iz rada društva
header image
Iz rada društva
Prve astro fotografije Isprintaj E-mail
Objavio Branko   
Nedjelja, 27 Lipanj 2004
Evo napravili smo prve astro fotografije (kakve-takve). Postavili smo ih na site pa evo mozete ih naci u photo galeriji


Slike su napravljene digitalcem prislonjenim uz okular teleskopa SkyWatcher D=200mm f=1200mm. No eto slike su tu pa uzivajte :-)

Astro-party Zavižan 2004. Isprintaj E-mail
Objavio Olivera   
Srijeda, 23 Lipanj 2004

    Već sam ovaj naslov običnom smrtniku kakva sam ja nudi dva pomalo "egzotična" pojma. Tako do neku večer uopće nisam bila sigurna što se to zapravo događa na tim astro-partyjima, a Zavižan je bio tek mitska lokacija poznata jedino iz meteoroloških izvješća. Zato dopustite da vam malo detaljnije opišem svoj posjet sad veæ tradicionalnom astronomskom okupljnju na Zavižanu koji se ove godine održao 19. i 20. lipnja.

 

Pročitaj više...
Tranzit Venere - Korenica Isprintaj E-mail
Objavio Branko   
Utorak, 08 Lipanj 2004

Tranzit Venere - Korenica 2004 ocjenjen je kao uspješan. Na promatranje se odazvalo 5 grupa iz osnovne škole, grupa srednjoškolaca te mnogobrojni slučajni prolaznici. Slike događaja možete pogledati u foto galeriji

Pročitaj više...
<< Početna < Prethodna 1 2 Sljedeća > Zadnja >>

Rezultati 6 - 8 od 8
Najnovije
Enciklopedija
Rektascenzija
Koordinata koja se uz deklinaciju koristi u ekvatorijalnom koordinatnom sustavu, a predstavlja kutnu udaljenost nekog objekta istočno od proljetnog ekvinocija duž nebeskog ekvatora. Može se izražavati u satima (h), minutama (m) i sekundama (s) ili u stupnjevima pri čemu sat iznosi 15°.