Početna arrow Iz rada društva
header image
Iz rada društva
Astronomsko predavanje Isprintaj E-mail
Objavio Olivera   
Utorak, 23 Studeni 2004

22. studenoga u prostorijama osnovne škole u Korenici je održano još jedno u nizu predavanja iz astronomije u organizaciji AD – Korenica. Za razliku od prošlih predavanja koja su održavana u prostorijama srednje škole i bila su otvorena za građanstvo, ovoga puta smo se odlučili održati jedno predavanje namijenjeno isključivo učenicima osnovne škole.

Pročitaj više...
Light-polution radionica Isprintaj E-mail
Objavio Olivera   
Ponedjeljak, 08 Studeni 2004

Kako svjetlosno zagađenje postaje sve veći problem i sve češća tema rasprava, odlučili smo se malo više pozabaviti ovim fenomenom s polaznicima naše astronomske sekcije u osnovnoj školi. Tako smo, nakon održanog predavanja na ovu temu, 6. studenoga napravili malu radionicu na kojoj su učenici radili modele različitih vrsta rasvjetnih tijela (nezaštićenih. poluzaštićenih i ekoloških) i testirali njihov utjecaj na količinu svjetlosnog zagađenja. Slike možete pogledati u foto-galeriji.

Najava Perzeidi–Astro-party '05 Isprintaj E-mail
Objavio Branko   
Ponedjeljak, 01 Studeni 2004

    Evo kao što sam naslov govori riječ je o skupu astronoma uoči Perzeida 2005.g. Ministarstvo je odobrilo projekt pa se osjećam dužnim iznijeti ga u javnost.
    Ideja je bila zamišljena kao skup astronoma amatera i građanstva zainteresiranog za astronomiju. Predviđeno trajanje astro-party-a je 3 dana i 2 noæi. Najbitnija stvar u svemu je da nam je Ministarstvo znanosti obrazovanja i športa sponzoriralo veliki dio projekta tako da je jedini trošak sudionika prijevoz do mjesta susreta.

Pročitaj više...
Meteorski roj Perzeidi 2004. Isprintaj E-mail
Objavio Olivera   
Ponedjeljak, 16 Kolovoz 2004

    Ovih dana je AD Korenica organiziralo praćenje Perzeida. Kao što vjerojatno znate, riječ je o meteorskom roju koji svoj maksimum doseže 12. kolovoza. Uz redovna promatranja, naš ovogodišnji program je bio pomalo neuobičajen. Naime, u noći s 10. na 11. kolovoza pridružilo nam se 50-ak portugalskih studentica...

Pročitaj više...
Perzeidi - astro party Isprintaj E-mail
Objavio Branko   
Srijeda, 28 Srpanj 2004

Evo ... Perzeidi su predviđeni za 12. i 13. 8. ove godine ... koristimo priliku da vas pozovemo na jedno promatranje i mali astro party ... u Korenici... Zamislili smo to kao promatranje meteora + astro party (deep sky observing) + astrofotografija (ukoliko je netko zainteresiran)...

Pročitaj više...
<< Početna < Prethodna 1 2 Sljedeća > Zadnja >>

Rezultati 1 - 5 od 8
Najnovije
Enciklopedija
Parabola
Otvorena krivulja koja je presjek stošca i ravnine ( vidi presjek stošca). Numerički ekscentricitet je točno 1.