Početna arrow Iz rada društva
header image
Iz rada društva
Astronomsko predavanje Isprintaj E-mail
Objavio Olivera   
Utorak, 23 Studeni 2004

22. studenoga u prostorijama osnovne škole u Korenici je održano još jedno u nizu predavanja iz astronomije u organizaciji AD – Korenica. Za razliku od prošlih predavanja koja su održavana u prostorijama srednje škole i bila su otvorena za građanstvo, ovoga puta smo se odlučili održati jedno predavanje namijenjeno isključivo učenicima osnovne škole.

Pročitaj više...
Light-polution radionica Isprintaj E-mail
Objavio Olivera   
Ponedjeljak, 08 Studeni 2004

Kako svjetlosno zagađenje postaje sve veći problem i sve češća tema rasprava, odlučili smo se malo više pozabaviti ovim fenomenom s polaznicima naše astronomske sekcije u osnovnoj školi. Tako smo, nakon održanog predavanja na ovu temu, 6. studenoga napravili malu radionicu na kojoj su učenici radili modele različitih vrsta rasvjetnih tijela (nezaštićenih. poluzaštićenih i ekoloških) i testirali njihov utjecaj na količinu svjetlosnog zagađenja. Slike možete pogledati u foto-galeriji.

Najava Perzeidi–Astro-party '05 Isprintaj E-mail
Objavio Branko   
Ponedjeljak, 01 Studeni 2004

    Evo kao što sam naslov govori riječ je o skupu astronoma uoči Perzeida 2005.g. Ministarstvo je odobrilo projekt pa se osjećam dužnim iznijeti ga u javnost.
    Ideja je bila zamišljena kao skup astronoma amatera i građanstva zainteresiranog za astronomiju. Predviđeno trajanje astro-party-a je 3 dana i 2 noæi. Najbitnija stvar u svemu je da nam je Ministarstvo znanosti obrazovanja i športa sponzoriralo veliki dio projekta tako da je jedini trošak sudionika prijevoz do mjesta susreta.

Pročitaj više...
Meteorski roj Perzeidi 2004. Isprintaj E-mail
Objavio Olivera   
Ponedjeljak, 16 Kolovoz 2004

    Ovih dana je AD Korenica organiziralo praćenje Perzeida. Kao što vjerojatno znate, riječ je o meteorskom roju koji svoj maksimum doseže 12. kolovoza. Uz redovna promatranja, naš ovogodišnji program je bio pomalo neuobičajen. Naime, u noći s 10. na 11. kolovoza pridružilo nam se 50-ak portugalskih studentica...

Pročitaj više...
Perzeidi - astro party Isprintaj E-mail
Objavio Branko   
Srijeda, 28 Srpanj 2004

Evo ... Perzeidi su predviđeni za 12. i 13. 8. ove godine ... koristimo priliku da vas pozovemo na jedno promatranje i mali astro party ... u Korenici... Zamislili smo to kao promatranje meteora + astro party (deep sky observing) + astrofotografija (ukoliko je netko zainteresiran)...

Pročitaj više...
<< Početna < Prethodna 1 2 Sljedeća > Zadnja >>

Rezultati 1 - 5 od 8
Najnovije
Enciklopedija
Kvantna teorija
Teorija koju je predložio Max Planck 1900. godine. Nasuprot klasičnoj fizici, koja smatra sve promjene karakteristika nekog sustava kontinuirana, kvantna teorija kaže da se sve karakteristike sustava mijenjaju u određenim iznosima, tzv. kvantima.