Početna
header image
KATM 2006 - Report
Objavio Branko   
Kao što je već najavljeno i ove godine u Korenici se održala radionica amaterske izdade teleskopa. Susret je završen u nedjelju s veoma uspješnim rezultatima. Radionica je trajala od petka 4.08. do nedjelje 6.08.2006.g s ciljem edukacije polaznika o metodama samogradnje teleskopa. Na radionici je polirano 5 staklenih diskova izbrušenih na prošlogodišnjem susretu, te se započelo brušenje 10 novih staklenih diskova od kojih je nekolicina ispolirana.

Ove godine prisustvovalo je 30-tak sudionika, koji su uspješno izbrusili i/ili ispolirali 15-tak staklenih diskova. Ovim putem se zahvaljujemo svim sponzorima, a posebnu zahvalu upućujemo voditeljima radionice Berislavu Bračunu, Stipi Vladovi, Željku Andreiću i Gregoru Srdoču.

Više o samom tijeku susreta možete pročitati u nastavku teksta.
Pročitaj više...
KATM 2006. (Korenica amateur telescope making)
Objavio Administrator   

Korenica 2005I ove godine pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže u trodnevnoj radionici amaterske izrade teleskopa, koja će se održati u Korenici od 4.-6. kolovoza 2006.Stakla

U ovogodišnjoj radionici se nastavlja izrada zrcala započetih na prošlogodišnjoj radionici, početak brušenja novih zrcala, predavanja, izvrsno društvo kolega «gurača stakla» uz izvrsne voditelje radionice: Berislav Bračun, Stipe Vladova i Željko Andreić.


Pročitaj više...
Putopis: Pomrcina u Turskoj; Plan puta
Napisao Boki   

Ja sam htio pogledati tu pomrcinu pa makar imao novaca samo za kartu, znaci u najjeftinijoj varijanti. Evo  sam ovako planirao:

Krenuli bi iz Zagreba vlakom u subotu u 00:10. Zato sto jedino ta linija postoji, naime svaki dan ide ta linija i to samo ta u 00:10, tako da mozemo eventualno promijeniti dan ali ne i sat polaska...

Pročitaj više...
<< Početna < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 Sljedeća > Zadnja >>

Najnovije
Enciklopedija
Dvogled
Optički instrument koji se sastoji od 2 mala teleskopa spojenih tako da promatrano kroz njih (s oba oka istovremeno) formiraju samo jednu sliku. Svaki dvogled mora imati mogućnost izoštravanja slike za oba oka i mogućnost podešavanja udaljenosti od zjenica.